פורום אמפטיה, הפורום הפסיכולוגי ליעוץ הדרכה וטיפול להורים, הוקם ביוני 2019 (ע”ר בשנת 2022) כמענה לצורך מהשטח של פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים וותיקים העובדים עם הורים.
הנהלת אמפטיה: יו"ר הועד המנהל: פרופ' אסתר כהן.
חברות הועד המנהל: גב' אורנה קושילביץ, גב' שרית שרם יבין, גב' מיטל בן גיגי.
מנכ"לים משותפים לעמותה: ד"ר דרור אורן וגב׳ הדס רון גל.
הפורום מהווה בית לנשות ואנשי מקצוע העוסקים בעבודה עם הורים מתוך מטרה לקדם, לפתח ולהעמיק את הדיאלוג בין אנשי המקצוע וההכשרה האינטגרטיבית בתחום; לאגם תפיסות שנשענות על ניסיון קליני מתחומי ההתמחויות השונות ועל ידע אקדמי ומחקרי מבוסס ומעודכן; ולשפר את המענה המקצועי של המטפלים בהורים, הן בשדה הציבורי והן בקליניקה הפרטית.
לשם כך עמותת פורום אמפטיה מתמקדת בשלוש מטרות מרכזיות:
את הפורום מנהלים בשיתוף גב' הדס רון גל וד"ר דרור אורן
הדס רון גל, פסיכולוגית חינוכית מומחית, מנהלת שותפה בעמותת אמפטיה – הפורום הפסיכולוגי לייעוץ הדרכה וטיפול להורים, בשיתוף ד"ר דרור אורן. מדריכה, מייעצת, מטפלת בהורים ובילדים, מלווה מסגרות וצוותים חינוכיים ופארא-רפואיים. מרצה ומעבירה סדנאות במסגרת מוסדות אקדמיים, שירותים פסיכולוגיים וארגונים שונים. בעלת רקע תיאורטי וקליני במגוון שיטות ומודלים בפסיכולוגיה בכלל ובתחום העבודה הטיפולית עם הורים בפרט. בעלת קליניקה בכוכב יאיר, ברעננה וכן עובדת אונליין. קישור לאתר
ד"ר דרור אורן (PhD) פסיכולוג קליני וחינוכי, מדריך מוסמך בשתי החטיבות. מנהל שותף בעמותת אמפטיה – הפורום הפסיכולוגי לייעוץ הדרכה וטיפול הורים, בשיתוף גב' הדס רון גל. מרצה בארץ ובעולם, ניהל את המכון לפסיכותרפיה במרכז הקליני. מלמד ומדריך בתוכניות לפסיכותרפיה ובלימודי מסאסטר בפסיכולוגיה. מומחה לעבודה טיפולית עם הורים ומפתח המודל לטיפול דינמי בהורים. מחבר הספרים: 'הורות במחשבה שנייה- עבודה טיפולית עם הורים' (פרדס, 2021), 'הורות יחידנית- לגדל ילד לבד' (רסלינג, 2018) ומפתח שותף למשחק הטיפולי – 'מדברים גירושים' ((IGS, 2018. בעל קליניקה לטיפול ולהדרכה בכרמיאל. קישור לאתר
יו"ר העמותה וחברות הועד המנהל
פרופ' אסתר כהן הייתה חברת סגל וראש המגמה לפסיכולוגיה קלינית של הילד באוניברסיטה העברית בירושלים. בנוסף, שימשה כראש המסלול לפסיכולוגיה קלינית של הילד בבית הספר איבצ'ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן. פסיכולוגית מומחית ומדריכה בפסיכולוגיה קלינית, בפסיכולוגיה התפתחותית, ובטיפול משפחתי. פיתחה מודל אינטגרטיבי מבוסס התקשרות של "טיפול בהורות" שהופץ לאנשי מקצוע. חקרה ופיתחה מודלים לעבודה טיפולית עם ילדים והורים שנחשפו למצבי טראומה. הגתה וביססה מחקרית את תכנית נמ"ל (נעשה מקום למשחק) המיושמת כיום עם קבוצות של הורים וילדים צעירים הנמצאים במצוקה בעקבות מלחמת השביעי לאוקטובר. משמשת כיו"ר ההנהלה של עמותת אמפטיה.
פסיכולוגית חינוכית מומחית. בוגרת התכנית הדו-שנתית לטיפול CBT ממוקד טראומה. מטפלת בהורים וילדים.
מנהלת מטיב ילדים – מרכז לויסות רגשות של המרכז הישראלי לפסיכוטראומה. שותפה בפיתוח תכנית פנד"ה – פה נלמד דרכי התמודדות. בקליניקה מתמקדת בהדרכת הורים וטיפול בילדים עם קשיים בויסות רגשות, כולל פוסט-טראומה, חרדה, הפרעות קשב וריכוז.
מיטל בן גיגי- מטפלת באומנות בגני שפה וכיתות מקדמות, מדריכה ביה"ת (האגודה לטיפול באמצעות אמנויות), מדריכה סטודנטים ומטפלים לטיפול באמנות, מטפלת דיאדית ועובדת עם ילדים הורים, ומבוגרים בקליניקה פרטית. מנהלת את מרכז סימני דרך להורות עם יעל הקש רון- מרצה ומעבירה קורסים וסדנאות בנושא ההורות להורים ולצוותים טיפוליים וחינוכיים.
עבודה טיפולית עם הורים מתחלקת למספר סוגים: התערבויות טיפוליות עם הורים, ייעוץ והדרכה, עבודה עם הורים במסגרת טיפול דיאדי או טיפול משפחתי או טיפול בהורים ובהורות. טיפול בהורים ובהורות מתאפיין במיקוד בטיפול בהורים לטובת בעיות הילד או בטיפול בהורים עצמם בטיפול דינמי בהורים. תחום הטיפול בהורים הוא תחום ועולם תוכן טיפולי רחב ומתפתח. יש בו מגוון וסוגיו של התערבויות שחלקן יותר מעשיות וייעוציות, וחלקן מבוססות על הבנה עמוקה של נפש האדם, התפתחות ילדים, יחסים, התקשרות וקשר. חשוב כי הפונים לקבל סיוע, אם הם מבקשים שיהיה מותאם להם לאישיות, לתרבות, לערכים ולעולמם הפנימי, יבחרו במומחים בעלי כישורים היכולים להתאים את גישת ההתערבות להם.
ההורות, היא זהות מרכזית בחייו של האדם הבוגר. ההורות, היא גם התפקיד של האדם אשר נדרש לגדל את ילדיו. על כן, כשאנו מתייחסים אל ההורה, נחשוב עליו, על ילדו, על הקשר והיחסים הנרקמים ביניהם. לעתים על האופן בו הצרכים והמענים משתלבים, לעתים תוך דגש על דמות זו, על אחרת, או על מרחב היחסים.
הפורום הפסיכולוגי לטיפול וייעוץ להורים נוצר ושואף להוות ארגון גג לפסיכולוגים ולמטפלים המוסמכים, בתחום העבודה הטיפולית עם הורים והורות. לקדם, לפתח ולהעמיק את ההכשרה בתחום ולהוות בית למגוון תיאוריות לגבי הורות, גישות התערבות ייעוץ, הדרכה וטיפול, שהינן מעמיקות ואינטגרטיביות ונותנות מענה לצרכי הפסיכולוגים והפסיכותרפיסטים המקצועיים בשדה הציבורי ובקליניקה הפרטית. אנו רואים בראיה כוללת ומקיפה, מעודכנת במחקר ובמודלים הטיפוליים כמובילים את התחום הטיפולי והיישומי בשדה ומעוניינים בפיתוח וקידום הרמה המקצועית בתחום זה.
במקביל, אנו מזהים את הצורך הגובר בקרב הורים, לפעול לשיפור הורותם, בתוך החברה רבת האתגרים, האפשרויות והמורכבויות של תקופתנו. כאנשי מקצוע המעורבים בחברה, אנו רואים את החשיבות לפיתוח תחום הסיוע להורים ולהורות בחברה בישראל.
פעולת הפורום נובעת מתוך ההבנה כי רק מתוך הרחבה והעמקה של תחום העבודה הטיפולית עם הורים ניתן יהיה לתת שירות ומענה טיפולי רחב ומקצועי שיסייע להורים להיטיב את הורותם ולשפר בכך את השירותים הניתנים בחברה לאוכלוסיית ההורים.
לשם כך פורום אמפטיה יעסוק ב:
בכדי לייצר מהלך ארוך טווח שכזה צריך ליצור שותפויות עם גופים שפועלים למען קידום המעמד המקצועי של העוסקים בבריאות הנפש בקהילה, במשרדי הבריאות החינוך והרווחה וגופים שיתמכו בהרחבה ובשיפור מתן שירות טוב לאוכלוסיית ההורים בכלל ולאוכלוסיות ההורים הנזקקות בפרט.