מראה מראה על הקיר
על ייעוץ, הדרכה וטיפול. סוגי התערבויות עם הורים, והמפגש הורה מטופל- הורה מטפל, זיהוי מתי ההורה הוא המטופל- ההורות כזהות מרכזית של האדם הבוגר ומתי הילד/ה- ההורות כתפקידו האחראי של האדם המגדל את ילדיו.
התמודדויות הוריות במצבי משבר לחץ אקוטי וכרוני
בשנה וחצי האחרונות, באופן מיוחד, אנו נאלצים לחיות במצבים מאתגרים של עולם משתנה. מגיפת הקורונה, מצב בטחוני קשה. הורים מתמודדים עם קושי רגשי גובר, לחץ, שחיקה, וכיצד לתווך לילדיהם את העולם, אשר נמצא במצבי עמימות לעתים? בנושא זה נעסוק בהתמודדויות הרגשיות הניצבות להורים במצב זה, והדרכים לסייע להם.
הורה מחונן לילד מחונן
ילד מחונן מגיע לעולם עם יכולות מיוחדות לצד היותו ילד. ההורה שלו מתמודד עם אלפי שאלות לגבי הדרכים להתאים אליו את החינוך. הורים לילדים מחוננים מתמודדים עם אתגרים רגשיים ייחודיים. על הדילמות סביב ההורות למחוננות, נתבונן בעניין זה.
למה לדבר עם הילדים על הגירושים?
הרצאה לאנשי מקצוע העובדים עם הורים במשפחות בגירושים על שאלת מיליון הדולר? הגירושים מאחורינו (לפני חצי שנה/שנה או חמש) האם כדאי לדבר עם הילד/ה על הנושא? כיצד אפשרי לדבר ללא כאב מיותר ועל מה לדבר ולא לדבר?
לקראת הורות – הכנה לזוגות בהיריון בדרך לתינוק ראשון
השינוי שעובר על שני אנשים, על זוג, במעבר להורות הוא רב מימדי, רגשי, התפתחותי, שינוי בהתארגנות, בצרכים ובכל הווית החיים. בנושא זה נעלה למודעות כמה מהשינויים האפשריים המתרחשים ונעסוק בשאלה המרתקת, האם ניתן בכלל להערך באמת להורות?
מתבגרות
מה עובר על נערות בהתבגרותם? מהם האתגרים הרגשיים העומדים בפני הורים למתבגרות?מה יכולות האימהות והאבות להציע ובאילו חלקים יש לנו מקום משמעותי, עם ואל אף מסרים שאינם חד משמעיים מצד המתבגרות?
הורות לבני ובנות הקהילה הלהטב"ית
נושא הזהות המינית, בדור המילניום מקבל זווית שונה מבעבר. ילדים עסוקים עם נושא המגדר ומעלים שאלות שלהורים, בני דורות אחרים, מציבות דילמות ואתגרים. מהם ההתמודדויות הרגשיות הניצבות בפני הורים לילדים להט"בים?. בעניין זה נעסוק בהתמודדות ההורית עם נושא המגדר, המשיכה לבני אותו המין ושאלות הזהות המיניות בילדות ובהתבגרות.
מיניות בריאה
מיניות, דחף החיים, אפוף בסודות, מרתק ומושך. מהם ההתמודדויות הרגשיות העומדות בפני הורים בבואם לעסוק במיניות עם ילדיהם? מדוע קשה ומדוע חשוב לדבר על הנושא, כיצד ומתי רצוי לדבר ועל מה?
דחייה חברתית
האדם הוא יצור חברתי מיסודו. אדלר טען שההשתייכות החברתית היא מהיסודות המוטיבציוניים של כל פרט. אך מה קורה כאשר הילד/ה אינם מוצאים את עצמם בתוך הקבוצה, מה קורה כאשר ישנה התמודדות עם דחיה חברתית ומה מקומם של ההורים, בידיעה ובהתערבות עם דחיה חברתית. מהם האתגרים הרגשיים העומדים מול ההורים, כאשר מנסים לסייע לילדיהם בתחום זה? וכיצד ניתן בכל זאת, להתערב
הורות לילדים עם צרכים מיוחדים
הורות לילדים עם צרכים מיוחדים היא הורות שיש לה מאפיינים יחודיים של דאגה לעתיד ושל התמודדות. מה עובר על הורים בשלבי החיים ואלו שלבים עשויים ההורים לחוות בהורותם? מהם האתגרים הרגשיים הניצבים מול הורים במצבים אלה, כיצד נוכל לסייע להם כאנשי מקצוע?